Voor de agrarische sector biedt het merk DCM een breed scala aan meststoffen en bodemverbeteraars die kunnen helpen bij het optimaliseren van de gewasgroei en het verbeteren van de bodemkwaliteit.


Specifieke Formuleringen

DCM-meststoffen zijn ontworpen met specifieke samenstellingen om te voldoen aan de behoeften van verschillende gewassen en groeifasen. Of het nu gaat om basisvoeding, bijmesting of speciale toepassingen, DCM biedt meststoffen die zijn afgestemd op de vereisten van de agrarische sector.

 

Geavanceerde Technologie

DCM maakt gebruik van geavanceerde technologieën en onderzoek om meststoffen te ontwikkelen die efficiënt voedingsstoffen afgeven en de opname ervan door planten bevorderen. Dit helpt bij het maximaliseren van de opbrengst en het optimaliseren van de gewaskwaliteit.

 

Bodemgezondheid

Naast meststoffen richt DCM zich ook op bodemverbeteraars die de bodemstructuur verbeteren, organisch materiaal aanvullen en de microbiële activiteit stimuleren. Een gezonde bodem vormt de basis voor productieve gewassen en duurzame landbouwpraktijken.

 

Duurzaamheid

DCM streeft naar duurzame landbouwpraktijken door middel van innovatieve producten en methoden die de impact op het milieu verminderen. Dit kan onder meer het gebruik van organische en milieuvriendelijke ingrediënten omvatten, evenals programma's voor precisiebemesting om verspilling te minimaliseren.

 

Ondersteuning en Advies

Naast hoogwaardige producten biedt DCM ook ondersteuning en advies aan agrariërs. Dit kan onder meer technische ondersteuning, bodemanalyses, aanbevelingen voor bemesting en teeltadvies omvatten, waardoor boeren de beste resultaten kunnen behalen.

 

Calciumbemesting in Akkerbouwgewassen

Een calciumtekort kan directe gevolgen hebben voor de bewaarbaarheid, ziekteresistentie en opbrengst van akkerbouwgewassen. DCM biedt met de DCM ZEEWIERKALK KORREL een effectieve oplossing om de calciumbeschikbaarheid vlak voor het zaaien, planten of poten te verbeteren. Deze korrel, gemaakt van jonge cocolietenkalk, is snelwerkend en kan gelijkmatig worden gestrooid over het land. Het versterkt de celwanden van het gewas en het eindproduct, waardoor een barrière wordt gevormd tegen ziekteverwekkers. Met 300 - 600 kg / ha kan in elke teelt worden voorzien, en deze methode heeft zich al vele jaren bewezen in de teelt van diverse gewassen zoals aardappelen, uien, knolselderij, kool en andere akkerbouw- en groentegewassen.